Спряха спорната поръчка за препарати срещу чума

0
Пробите щели да се изследват в чужбина, а ЕК ще плати за това
Пробите щели да се изследват в чужбина, а ЕК ще плати за това Снимка: btvnovinite.bg

Прекратява се обществената поръчка на Агенцията по храните, която предвиждаше новосъздадена фирма за компютърни части да доставя препарати за диагностициране на чума по животните.

Това обяви ръководството на БАБХ по време на пресконференция.

Мотивите за решението са появилите се съмнения и голямото медийно внимание към поръчката за стотици хиляди левове. Решението е по искане на премиера Бойко Борисов. Предизвикалата скандал процедура няма да доведе до подаване на оставки.

БАБХ ще търси помощ от европейски лаборатории.

"Преди малко се чух с премиера, който ми каза: "Прекъсваш поръчката и действаш както си решил", обясни шефът на БАБХ Дамян Илиев. Така събраните 8000 проби ще се изследват в чужбина, а ЕК ще плати за това.

Ще проверя случая и ако са направили такъв заход ще анулирам конкурса и ще ги изгоня. Това мога да го обещая. Отговорът ми може да получен до края на деня. Не искам всеки ден да се обясняваме на кого ли не за такива гадове”, заяви Бойко Борисов във Варна.

Собственикът на фирмата обясни, че води преговори с френския производител от близо половин година. Той допуска, че скандалът е резултат от опити за натиск от монопола в бранша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари