Спипаха двама русенци, шофирали след употреба на алкохол

2
22-годишен шофьор седнал зад волана с 1,56 промила
22-годишен шофьор седнал зад волана с 1,56 промила

Бързо производство е образувано срещу водач, управлявал след употреба на алкохол.

На 25 май около 05:40 часа  на улица "Асен Златаров", в посока площад "Св. Троица" екип служители на Първо РУ са спрели за проверка лек автомобил "БМВ" с русенска регистрация и установяват, че колата управлява 22-годишен русенец.

В хода на проверката им прави впечатление, че младият мъж лъха на алкохол и са потърсили съдействие от колегите си от пътна полиция. При направена проба с техническо средство на водача е била измерена концентрация от 1,56 на хиляда алкохол в издишания въздух.

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за изследване. По случая е образувано бързо производство срещу 22-годишния шофьор за престъпление.

Друг водач, управлявал след употреба на алкохол са установили полицаи от Второ РУ на 26 май около 05:15 часа на улица "Проф. Михаил Арнаудов" в Русе, в близост до нощно заведение.

Служителите на реда се усъмнили, че водачът на лек автомобил „Мерцедес“ с русенска регистрация, 27-годишен мъж, е употребил алкохол и са потърсили колегите си от пътната полиция за съдействие. При последвалата проба с техническо средство е измерен положителен резултат, като уредът е отчел наличие  на алкохол от 1,66 на хиляда в издишания въздух.

Шофьорът е заявил, че не е съгласен с показанието на дрегера и желае да даде кръвна проба за изследване. Издаден му е талон и е бил съпроводен до болницата, където е дал кръв. Извършеният анализ на пробата е потвърдил наличието на алкохол, като установената концентрация на алкохол в кръвта е 1,49 промила. 

Случаят е документиран и срещу него е образувано бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари