Спешно се търсят учители

0
Глад за учители в цялата страна, в Русе се търсят 31
Глад за учители в цялата страна, в Русе се търсят 31 Видео: NOVA

Училищата обявиха стотици свободни работни места.

Почти всяко училище е пуснало поне по една обява за търсене на нов учител.

Най-много свободни места има в столицата - 660. На второ място са областите Пловдив и Стара Загора, където се издирват около 200 нови преподаватели. Над 100 се търсят и в другите големи градове като Варна и Бургас, информира NOVA.

Учители се търсят по всички предмети, но най-голям е недостигът на началните учители, както и на преподаватели по чужди езици, изобразително изкуство, химия, музика и физическо възпитание.

"На първо място търсим любов към децата и вдъхновение. Второто, разбира се, са високи компетентности, за да отговорят на високото ниво на учениците ни", заяви Антон Тодоров, директор на Софийската математическа гимназия.

Експертите са категорични, че големият брой липсващи учители в София ще бъде наваксан до първия училищен звънец. Ако това не се случи, директорите ще могат да наемат и вече пенсионирани учители.

Проблемът остава главно в по-малките градове, където кандидатите са в пъти по-малко. 

31 са свободните работни места за преподаватели обявени от Бюрото по труда в Русе към 10 август.

Търси се и 1 помощник-директор по учебната дейност в детска градина с компютърни умения и 5 години учителски стаж. Работа има за 1 ръководител направление информатика и компютърни технологии в училище, 1 лектор по немски език с компютърни умения и 1 година стаж, 1 възпитател за гимназиален етап с математика/българска филология, компютърни умения и 5 години стаж. Има свободни места за 4 хигиенисти в училище и детска градина, както и за 2 шофьори на училищен автобус със средно професионално обр., кат.Д, като едното място е за Николово. За всички учителски места се изисква съответното висше университетско или специално образование (за учителите по практика е необходимо висше/полувисше специално образование).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари