Спешни мерки за обезопасяване на жп линията, която минава през Русе

0
Въпреки че знаят за трагичния инцидент от вчера, ученици от близкото училище продължават и днес да минават през линиите
Въпреки че знаят за трагичния инцидент от вчера, ученици от близкото училище продължават и днес да минават през линиите Видео: NOVA

Вчера 13-годишно момче загина, блъснато от влак, докато пресичало.

Общината в Русе взима спешни мерки за обезопасяването на жп линията, която минава през града. Вчера 13-годишно момче загина, блъснато от влак, докато пресичало. Десетки жители на Русе ежедневно минават през релсите, защото така пътят между два квартала им е по-пряк. 

Въпреки че знаят за трагичния инцидент от вчера, ученици от близкото училище продължават и днес да минават през линиите, предава NOVA.

Пътеката е отъпкана, използва се за пряк път от много хора, а директорът на близкото училище, от което е и загиналото дете, настоява за незабавни мерки. Правилата се учат както в дома, така и в училище. Затова и разговорите с децата засега са единственият начин да се осигури тяхната безопасност.

За обезопасяване на железницата, която минава през Русе, трябва да се погрижи Националната компания за железопътна инфраструктура. Докато това не бъде направено, вероятността за подобни инциденти е голяма. В памет на 13-годишният Виктор на релсите гори свещичка и са поставени цветя.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари