Спешна помощ - Русе: Няма опасност за пациентите!

0
Медицинската сестра с положителна проба за COVID-19 не е ходила на адреси
Медицинската сестра с положителна проба за COVID-19 не е ходила на адреси Видео: Русе Медиа

Пациентите, които са били посетени от екип на „Спешна помощ“ в нощта на 29-ти срещу 30-ти юни, не са били обслужвани от диагностицираната с КОВИД-19 медицинска сестра

Това съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе д-р Иванка Маринова, предава Русе Медиа.

Тя в началото на нощното дежурство се е оплакала, че не е добре, и просто екипът, с който е трябвало да бъде, са я оставили в Центъра да стои и не са я взимали на дежурства, така че пострадали пациенти няма да има“, каза д-р Маринова.

Това е първият случай на коронавирус в Спешна помощ в Русе. Заразената медицинска сестра е настанена в болница от два дни, като вчера е била на кислородна терапия, но състоянието ѝ е стабилно. 10 души от персонала, с които е била на смяна – лекар, фелдшери и шофьори, са поставени под 14-дневна карантина. Засега те нямат оплаквания и няма да им се правят PCR тестове. От РЗИ издирват всички контактни лица, тъй като по време на почивката си медицинската сестра е пътувала из страната – била е на море и на походи в планината.

Центърът за спешна помощ ще продължи да работи нормално, увери д-р Иванка Маринова. „Отсъствието на една смяна ще натовари останалите екипи с дежурства, защото в момента префасонираме графиците, за да поемат и те техните дежурства. Русенска област ще бъде с всички екипи, които ѝ се полагат за Спешна медицинска помощ“, заяви още директорът на ЦСМП-Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари