Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Спекула в Кубрат

6
Превозвачи искат 50 лева до Русе
Превозвачи искат 50 лева до Русе Снимка: Dunavmost

Поради липса на междуградски транспорт и ремонт на кубратската автогара, частните превозвачи (които са всичко на всичко двама - трима в града, т.е. липсва избор, общината е малка, но все пак е община) взимат по 50лв. за транспорт от Кубрат до Русе.

Уж толкова струвало таксито, ако е включен апарата, но при обявени цени от 0,40ст. на километър през деня и 0,60ст. през нощта, сметката не излиза.

Освен това въпросният апарат не се включва, даже не превозват с такситата, а с частните си коли.

Обаждах се във въпросната разградска фирма, за която работят и от там обясниха, че ако тръгне такси от Разград и таксува по стандартния начин цената ще е близо 50 лв., за да дойде кола от Разград до Кубрат и после да закара човек до Русе.

От всякъде сметката не излиза, след като според кубратските превозвачи Кубрат - Русе само надвишава 50 лв.

Възползват се от карантината и липсата на избор в момента. Билета е 5лв. по принцип. Преди карантината същите превозвачи возеха за 10лв. до Русе.

Автор: Ива
(Автор: Ива - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук