Спасителна операция за родилка в село Лозенец

0
Младата жена е родила здраво дете на път за болницата
Младата жена е родила здраво дете на път за болницата

До 12 часа днес пожарникари са участвали в 51 спасителни дейности на територията на страната във връзка с усложнената зимна обстановка.

Тази сутрин, след получени сигнали в ОДМВР - Добрич за попаднали в критични ситуации хора е осъществена отлична координация между оперативните центрове на пожарната и полицията и кметове на локализираните населени места, съобщава news.bg.

С общи усилия е оказана помощ на над 100 души, част от които са настанени в градовете Добрич и Каварна и селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово, Спасово и Ген. Тошево. Екип на РД ПБЗН - Добрич, с помощта на специализирана верижна техника и медицински екип, потеглили към с. Лозенец.

Селото се намира на 30 км от областния град, а сигналът бил за родилка, която се нуждае от спешна помощ. Благодарение на бързата реакция и професионализма на екипите, младата жена е родила здраво дете на път за болницата. Тя и бебето са настанени в медицинско заведение.

На 163-ма нуждаещи се от хемодиализа е оказана спешна помощ, те са откарани в болници в Търговище, Варна, Добрич, Силистра, Русе и Шумен.

Към настоящия момент пожарникари и спасители съдействат за отстраняване на проблеми, свързани с електрозахранването на 28 населени места в засегнатите области.

Те подпомагат с техника и жива сила снегопочистването по пътищата. Ангажирани са в локализирането и ликвидирането на 11 произшествия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари