София е преживяла най-топлата зима

0
Георги Рачев: Повече не се очакват резки застудявания
Георги Рачев: Повече не се очакват резки застудявания Снимка: bTV

Георги Рачев: Зимата на 2020 – 2021 г. е втората най-топла

Февруари месец си отиде сравнително топъл и ако го сравним с януари и декември, оказва се, че София е преживяла най-топлата зима, откакто се водят метеорологични наблюдения въобще. А зимата на 2020-2021 година е със сребърен медал - с малко не можа да вземе първенството на зимата от 2006-2007 г. Така че живеем в един доста по-топъл свят. Това коментира в ефира на bTV проф. Георги Рачев.

"Днешният ден ще е добър, преходен. До към 16-17 часа ще имаме слънчице навън, но след това вече започва промяната, за която предупреждаваме. Ще започне с дъжд, сено в Западна България. След това дъждът много бързо ще премине в сняг. Повече сняг ще вали в Западна България, Северозападна и Предбалкана", предупреди той.

"22 сантиметра е била снежната покривка миналата година по това време в София и се е задържала пет дни. 2018 г. е имало 15 сантиметра сняг и култовата 2015 г. на 9 март София се събуди с 36 сантиметра снежна покривка", припомни той.

"Така че нещата се повтарят. Да вали сняг през март не е нищо феноменално, а напротив. Но пак си е пролет", посочи професорът.

"Сряда и четвъртък до обед ще има снеговалежи. В петък ще има сравнително ниски температури до минус 5 градуса и повече. След това ни очакват едни съвсем нормални ранно пролетни температури от 112-13 градуса с валежи, слънчице с валежи. И така ще се редуват до пролетта. Но повече не се очакват такива резки застудявания", успокои професорът.

Утрешният ден ще бъде облачен, дъждовен и със смесени валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари