Собствениците на фитнес зали поискаха намаляване на ДДС на 9%

0
Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г.
Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г. Видео: bTV

Собствениците на фитнес залите също поискаха намаляване на данъците за бизнеса им заради икономическата криза след COVID-19.

Такава позиция заяви в ефира на „Тази сутрин“ Петър Ангелов, който е председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Искаме безвъзмездна държавна помощ в размер на средномесечен приход, деклариран за 2018 г. Освен това искаме намаляване на ДДС и ние не сме последователи, а го връчихме на министъра на спорта още преди две седмици. Искаме диференцирано ДДС в размер на 9%, защото смятам, че ние сме бранш, който ще играе голяма роля за възстановяването на нацията от тази епидемия. При нас имаме профилактика на здравето и при нас  е много по-добре да се инвестират някакви пари, отколкото в болничната помощ – не, че не трябва да се инвестира там, но ние просто пазим хората да стигнат до болничната помощ“, коментира Ангелов.

Той посочи, че фитнесите са били най-засегнати заради нулевата възможност за приходи по време на двумесечната карантина. В същото време разходите им не са спирали. Ангелов прогнозира още, че дори след отварянето на тези обекти, заради сериозния икономически срив, още някакво време ще продължават да работят на загуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари