Сняг и дъжд от утре в страната

1
Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток
Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток Снимка: БГНЕС / Архив

През нощта и утре ще бъде предимно облачно

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорилогия и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев. В източната половина от страната ще превалява слаб дъжд, а до сутринта на места в Лудогорието ще има условия и за поледици.

В Северозападна България ще превалява дъжд и сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София - около 3°. Максималните температури ще са от 3° - 4° в северозападните райони до 9° - 10° на отделни места в Южна България. В София - около 5°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е около средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 7°- 10°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно, а по върховете ще е мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг, под около 1300 метра - слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари