Снежна виелица блокира на трафика по магистрала в Италия

1
Вече над 12 часа е затворен участък по магистралата А22 преди Бренеро и границата с Австрия
Вече над 12 часа е затворен участък по магистралата А22 преди Бренеро и границата с Австрия

Обилният сняг, който вали в италианските Алпи, доведе до блокиране на трафика по магистрала А22 в Алто Адидже (Южен Тирол), върху която падна и лавина, предаде БНР.

Жертви и ранени няма.

В други райони обилните дъждове доведоха до наводнения и свлачища. Вече над 12 часа е затворен участък по магистралата А22 преди Бренеро и границата с Австрия.

Заради обилния сняг се е образувала колона от 12 километра още от вчера от тежки и леки превозни средства, а паднала лавина усложни още повече положението. Затрупани са и успоредните на магистралата пътища, поради което почистващата техника трудно влиза в действие причина за което е и голямото наличие на камиони. От спасителните екипи, в които се включиха над 200 души, обясниха, че преместването на камионите е изключително трудно.

Заради лавината и снега е спряно и железопътното движение и затова в област Алто Адидже е обявено спешно извънредно положение.

Проливни дъждове и югоизточния вятър доведоха до висока вода във Венеция от 115 сантиметра, в областите Тоскана и Емилия-Романя е високо нивото на реките, образувани са редица свлачища, а достъпът до кейовете на река Тибър в Рим е забранен и в района е обявен жълт код.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари