Сметка от 380 лева за газ шокира пенсионери от Казанлък

2
Жената обясни, че си пуска парното по два часа на ден, през останалото време стоят на студено
Жената обясни, че си пуска парното по два часа на ден, през останалото време стоят на студено Видео: NOVA

Семейството пуска отопление само по два часа на ден

Сметка от 380 лева за газ шокира семейство пенсионери. Тотка Петрова събирала няколко години пари, за да може да пусне газ в къщата си, отопление, което е лесно за поддържане за възрастните хора.

Новите цени са доста непосилни за един пенсионер, който е с 370 лв. пенсия, а парното е 380 лв. Мисля, че Народното събрание би трябвало да погледне доходите на хората и тогава да вдига цените”, коментира Петрова пред NOVA

Жената обясни, че си пуска парното по два часа на ден. През останалото време - стояли на студено. „Защото това са 380 лв. на месец. Преди това сме плащали по 100-120 лв. по-малко. Това сега е просто непосилно”, каза още жената.

Ако се наложи, тя обясни, че ще прекъсне парното си. „Налага се да работя допълнително, за да си плащам сметките, които постоянно се вдигат. Съседката ми се принуди да отиде да живее в чужбина при сина си, за да не стои на студено”, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари