Служители на ДАИ задържали над час ученически автобус за проверка

0
Това е абсолютно безобразие и подигравка с всички тези деца и 40 родители, оплакват се родители на ученици
Това е абсолютно безобразие и подигравка с всички тези деца и 40 родители, оплакват се родители на ученици

Родители на ученици от Пазарджик сигнализираха за над едночасова проверка на два ученически автобуса от страна на ДАИ - Пазарджик, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пазарджик.

Автобусите с ученици пътували на еднодневна екскурзия към Асеновград, когато били спрени за рутинна проверка от двамата служители на автомобилната инспекция.

Цели 65 минути им трябваха, за да напишат 2 акта заради липсваща табелка за превоз на деца. Това е абсолютно безобразие и подигравка с всички тези деца и 40 родители. Питаме, дали това е нормално и морално и моля компетентните им началници да вземат необходимите мерки", посочват родители на пътуващите деца в една от социалните мрежи. Притеснените родители са споделили снимки и клипове от въпросната ситуация. В публикацията те коментират още, че са съгласни, че автобусите и шофьорите трябва да се проверяват преди да тръгнат на път.

Служителите на ДАИ провериха документите на автобусите и на шофьорите, провериха коланите, гледаха и двигателите даже - всичко точно. Акт написаха за това, че на табелата пише „Екскурзия“ на латиница, а не „Случаен превоз“ и няма табела, обозначаваща, че превозва деца. Та съставянето на акт за 2 табели им отне 65 мин., през които децата чакаха в автобуса, закопчани с коланите“, уточняват те.

След проверката и съставените актове екскурзиантите са се отправили по направление към Асеновград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари