Слънчев и топъл уикенд

0
В неделя се очакват летни температури
В неделя се очакват летни температури

През нощта над повечето райони от Западна България ще се изясни и вятърът ще стихне. Над Източна облачността ще се задържи значителна и на места там ще превали и прегърми.

В събота ще настъпи затопляне. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци над Източна България и планините, като на места там в следобедните часове отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна - в следобедните часове. На места отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. На места, главно в следобедните часове, краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В неделя вероятността за валежи е малка. Ще се затопли чувствително, максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса.

Температурите ще останат високи и в понеделник. В Западна България в следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари