Скок от 128% на българските работници в Лондон

0
Румъния и България са първенците по новорегистрирани имигранти на Острова
Румъния и България са първенците по новорегистрирани имигранти на Острова

Румъния и България са първенците по новорегистрирани имигранти на Острова, работещи легално, недоволстват в Лондон. Отчетът е за периода март 2014 - март 2015 година. Веднага след свободния достъп на работници от ЕС до британския пазар, се е очертал наплив за осигурителни номера.

Според критиците Острова е станал магнит за миграция и премиерът Дейвид Камерън трябва спешно да ореже до няколко десетки хиляди годишно на хората, търсещи работа в страната. Самият политик нарече преди година съвсем нормални бройката на имигрантите от Румъния и България при отварянето на вратите. През март тази година броят на румънците с разрешителни за работа е скочил до 152 363 души. Преди година бройката им е 47 116, което прави ръст от 223 процента!

На второ място се нарежда България. Регистрираните официално работници са 40 476, което прави скок от 128 процента сравнение с преди година. Двете балкански държави изпреварват с обиколки конкуренцията. За сравнение трети по ръст на работници на Острова са италианците със скромните 37 процента.

В доклада на службите се споменава, че Великобритания е магнит най-вече за бедни хора, които искат да подобрят живота си. Отделно, за последната година в страната са пристигнали нови 46 000 румънци и българи. 35 000 от тях са подали молба за работа.

Дейвид Камерън е под натиск да ограничи броя на работниците, идващи от други страни, до под 100 000. За целта се ограничава достъпа на имигрантите до различни облаги. Но това не е сериозно препятствие за жителите на ЕС, които идват да работят.

Общо 824 154 души са регистрирани за работа във Великобритания в цитирания едногодишен период. Това е скок с 37%. Три четвърти от тях идват от страни, членки на ЕС. Регистрираните румънски работници са 152 636, като избутват от първото място Полша (152 636). Т.е. двете страни дават една трета от имигрантите, работещи легално на Острова.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари