Силен вятър носи още студ

0
Жълт код за сняг е издаден днес за всички 28 области на страната
Жълт код за сняг е издаден днес за всички 28 области на страната Снимка: БГНЕС

Днес ще продължи да превалява сняг.

В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух.

Сутрешните температури ще са близки до максималните – между минус 1° и 4°, а през деня понижението на температурите ще продължи. Това обяви тази сутрин дежурният синоптик Евгения Егова от НИМХ към БАН, цитиран от Агенция "Фокус".

Жълт код за сняг е издаден днес за всички 28 области на страната. В източните райони предупреждението е и за вятър. Ще вали сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка. "Възможни са ограничения при дейности на открито. Внимавайте когато вървите, карате колело или шофирате при заледени повърхности", гласи предупреждението.

В областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Сливен, Ямбол и Бургас предупреждението е и за силен вятър. Той ще е от север-североизток, като се очаква поривите му да достигнат 22 метра в секунда. Вълнението на морето ще се увеличи до 4 бала.

"Бъдете внимателни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито", се казва в предупреждението на НИМХ.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще бъде умерен и временно силен от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 3°-4°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, предимно североизточен вятър. По високопланинските проходи ще има навявания. Застудяването ще продължи. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане малко по-високо от средното за ноември.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари