Силен трафик на румънски коли на Дунав мост

0
От граничния пункт очакват утре трафика да е още по-натоварен
От граничния пункт очакват утре трафика да е още по-натоварен Снимка: БТА

Засилен е трафикът на ГКПП "Дунав мост", има опашки от камиони и автомобили, видя репортер на БТА.

От граничния пункт коментираха, че заради предстоящите Великденски празници с няколко пъти днес са се увеличили превозните средства от Румъния, влизащи в България, в сравнение с нормалните дни.

Наблюденията от сутринта до обяд са, че около 30 процента от румънците пътуват за българското Черноморие, където да посрещнат празника. За останалата част крайната дестинация е Гърция.

На шофьорите, пътуващи за черноморските ни курорти, се раздават и карти с алтернативни маршрути, изготвени заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

От Гранична полиция в Русе обясниха, че в България се очаква да влязат около 100 000 румънци, като в тази бройка не влизат туристите, които ще почиват в Гърция.

В Румъния утре също е работен ден, като тогава се предвижда трафикът на ГКПП "Дунав мост" да се засили още повече. По тази причина за няколко часа ще бъдат спрени тежкотоварните камиони, а автомобилите ще се обработват на всички трасета на граничния пункт.

В района на моста днес преди обяд се образуваха опашки от превозни средства и от българска страна, които пътуват за Румъния. От Гранична полиция коментираха, че причината е проблем със системата на агенция "Митници".

Шофьори на автомобили обясниха, че чакат повече от час, за да минат граничния пункт.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари