Швейцария гони McDonald’s

0
Населението започва сериозно да затлъстява, а като основен фактор за това се определят този тип ресторанти
Населението започва сериозно да затлъстява, а като основен фактор за това се определят този тип ресторанти

Швейцарското правителство е взело решение да прогони McDonald’s и всички останали подобни заведения за бързо хранене от страната.

Причината е в дългогодишните опасения, че населението започва сериозно да затлъстява, а като основен фактор за това се определят този тип ресторанти.

Проблемът започва все по-сериозно да нашумява, защото от няколко години насам тече кампания за популяризирането на био-храните и изолиране на всички вредни за човека съставки, които се съдържат в по-голямата част от продуктите за хранене на пазара.

В Европейския съюз е внесена подписка от по-голямата част от страните в Европа, която цели да се повдигне официално въпросът за фастфууда. България е сред тези страни и съвсем скоро се очаква да започнат дебатите в Евро-парламента по темата.

Пръв преди известно време надигна глас известният британски готвач – Джейми Оливър, който доказа, че храната в McDonald’s е вредна и хората се самоубиват бавно, когато се хранят там.

Ще следим изкъсо случващото се, защото и ние от TheMainline сме сериозно притеснени от влиянието на този тип вредни храни върху човешкото здраве.

Източник: TheMainline
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари