Щетите от проливните дъждове в Русенско са отстранени

5
Разчистени са пътищата от паднали клони и дървета, и пясъчни наноси
Разчистени са пътищата от паднали клони и дървета, и пясъчни наноси Снимка: В. Балтаджиев / Фейсбук

Всички щети от проливните дъждове през последните няколко дни са отстранени, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Във връзка с проливните дъждове през последните няколко денонощия заместник областният управител на област Русе Валентин Колев е в постоянен контакт с ръководствата на общините и съответните институции от региона, имащи отношение за справяне с последствията при възникване на природно бедствие.

Всички населени места от областта имат електрозахранване и вода, като единствено за кратък период от време е имало прекъсване в електроподаването в квартал „Образцов чифлик“, но дежурните екипи на „Енерго Про“ са отреагирали моментално и в рамките на няколко часа е било възстановено електрозахранването на домакинствата.

На определени места по пътищата е имало паднали клони и дървета и образуване на пясъчни наноси, които са затруднявали придвижването на моторни превозни средства, но както със съдействие от Областното пътно управление, така и със собствени средства общините от областта са се справили и не се е наложила допълнителна подкрепа от страна на държавните институции.

Заместник областният управител Валентин Колев е в постоянен контакт с кметовете на населените места в Русенско и при необходимост и евентуално влошаване на метеорологичната обстановка Областна администрация Русе е в готовност е да окаже съдействие.

Припомняме, че също така ръководството на Областна администрация Русе постоянно следи нивото на язовирите и реките в областта. Понастоящем техните нива са в норма и те не създават опасност за живота и здравето на населението, както и не застрашават обекти от критичната инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари