Ще влезе ли Марешки в парламента?

0
Ще има среща между ВОЛЯ и Обединените патриоти
Ще има среща между ВОЛЯ и Обединените патриоти Видео: Нова телевизия

Почти сигурно е, че ВОЛЯ получава 12 мандата в парламента.

„Първоначално ще направим среща между ВОЛЯ и Обединените патриоти и едва тогава ще говорим с ГЕРБ. Засега обаче не съм се чувал с никого от партиите от статуквото. Чакаме резултатите и очаквам да се обадят. По-вероятно е управление в дясно. Ако зависи от нас, ще поставим условия, които са добри за страната. Ние като държава трябва да подпомагаме младите семейства да остават в България”, заяви за „Здравей, България” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Почти сигурно е, че ВОЛЯ получава 12 мандата в парламента на база 92% проверени протоколи в РИК. 

По данни към 06.00 часа на 27 март и обработени 78,79% СИК протоколи в РИК, ГЕРБ е първа политическа сила с 32,74% от гласовете на предсрочните парламентарни избори, показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Втора е „БСП за България“ с 26,79%. Трети се нареждат от Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ,ВМРО АТАКА" с 9,14%, следвани от ДПС с 8,44%. "Воля" получава 4,11% от гласовете. Малко под 4%-та бариера е КП "Да, България" с 3,26%, следвани от КП "Реформаторски блок - Глас народен" с 3,07%, Нова република с 2,71%. КП "Обединение ДОСТ" има 2,87% от гласовете. 2,59% от избирателите са отбелязали квадратчето "Не подкрепям никого".

„За нас не е на всяка цена влизането в парламента. Не ние държим химикалката. Явно тя отново решава резултатите в изборите. Явно по-скоро влизаме. Имаше черен пиар, купуване на гласове и всичко онова, което сме го виждали вече по време на изборите. От една страна ние сме победителите, защото направихме неща, които не бяхме правили досега. За нашите нестандартни идеи има подкрепа в обществото. При 5-форматен парламент е възможна коалиция и в ляво, и в дясно”, добави Марешки

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари