Шофьор преби пешеходец

0
Потърпевшият е с две счупени ребра
Потърпевшият е с две счупени ребра Снимка: БТВ

Пешеходец беше нападнат от ядосан шофьор.

Случката се разигра на пешеходна пътека в центъра на Самоков. Въпреки, че инцидентът е станал пред очите на свидетели, показания от тях няма. Според пострадалия Станимир Иванов полицията не взима адекватни мерки, а служителите на реда прекрасно познавали агресивния шофьор, съобщава БТВ.

В 9 сутринта миналия петък центърът на Самоков е оживен, а движението – както обикновено натоварено. Станимир Иванов пресича на пешеходна пътека  пред магазин за бои. Изчаква колоната от автомобили.

„За моя изненада един от шофьорите спря колата, спря колоната и ми направи жест да мина. И то много учтив жест. И в същия момент профучава един, който едва не ме отнася. Аз в лицето си усетих вятър. Аз изкрещях от изненада, от уплаха”, сподели Станимир.

Шофьорът спира, но не за да види дали човекът на пешеходната пътека е добре. „Казах, че не псувам, просто съм изкрещял. Почна да ме ударя в главата, в гърба. След една доволна сесия юмручни удари ми взе телефона и го счупи. Повали ме на земята и взе да ме рита с най-зверската агресия, на която някога съм бил свидетел или съм изживявал”, разказва за случилото се потърпевшия.

Станимир е с две счупени ребра от побоя и отива сам до полицията, за да се пусне жалба. 30 минути по късно биячът му е докаран в районното. Издирен е по номера на колата.

Оказа се, че не му е първи път, а служителите на реда го познавали и не били учудени, че е той.

От МВР заявяват официално, че не става дума за полицейски чадър. Шофьорът е на 33 години и не бил криминално проявен. Няма данни да е близък на полицаи от града. Към момента обаче тече проверка на случая, но няма образувано досъдебно производство. Причината – търсят се още свидетели, които да потвърдят побоя над Станимир. Самият той обаче смята, че  очевидците едва ли ще разрешат случая.

Оказва се, че агресията на пешеходни пътеки в Самоков не е изолиран случай. „Действително има изнервени шофьори, нагли шофьори. Трудно се пресича. И е задължително да се направят легнали полицаи, да му се каже на нашия кмет. Има изнервени, действително, които са готови да налетят на бой”, коментира Пенчо Мишев.

Пешеходните пътеки на главната улица в Самоков не са обозначени по никакъв начин. Нито се виждат, нито има знак.

Миналата година МВР обяви война на агресията на пътя след серия побои между шофьори.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари