Шофьорът от Русе, който искал да избяга от полицаите, отнесе 6 акта

1
Джигитът оказал яростна съпротива при задържането от служителите на МВР
Джигитът оказал яростна съпротива при задържането от служителите на МВР

6 акта и досъдебно производство за хулиганство са образувани по случая.

Съставени са 6 акта за административни нарушения и е образувано досъдебно производство по чл.325 ал.2 от НК, по случая разиграл се миналата вечер в Русе.

Вчера около 19:30 часа в гр. Русе на бул. Липник, в района на кръстовището с ул. Братислава, екип пътни полицаи е извършвал обход със служебен автомобил, когато служителите са забелязали лек автомобил с марка "Волво" с русенска регистрация да преминава на червен сигнал на светофара.

Униформените са подали светлинен и звуков сигнал към превозното средство, за да спре, но то е продължило движението си. Полицаите са последвали нарушителя, предавайки сигнал за случващото се и на другите дежурни полицейски екипи. Така след кратко преследване и в опит да избяга от униформените, в района на кръговото кръстовище на улица "Чипровци" и улица "Лозен планина", лекият автомобил "Волво" се е ударил в крайпътен бордюр, напуснал е платното за движение и се е блъснал в дърво.

При последвалото задържане на шофьора от пътните полицаи, той им е оказал яростна съпротива и не се е съобразил с отправените от тях разпореждания.

В хода на проверката на документите на водача е изяснено, че той е 41-годишен русенец. Тестван е за алкохол и наркотици, като резултатите са били отрицателни. Извършените от него нарушения са документирани от полицаите, като са съставени общо 6 акта (АУАН): 3 бр. за преминаване на червен светофар - чл.6 т.1 от ЗДВП; един, затова че не спира при подаден звуков и светлинен сигнал - чл. 103 от ЗДВП; един за причиняване на ПТП - чл.20 ал.2 от ЗДВП; един за управление на МПС с прекратена регистрация - чл. 140 от ЗДВП. Материелите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.2 от НК. Мъжът е бил задържан в МВР. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари