Северна Англия е под вода

0
От метеорологичната служба обясниха, че декември е бил най-влажният месец в историята
От метеорологичната служба обясниха, че декември е бил най-влажният месец в историята Видео: VideoNews101

Домакинствата в Северна Англия бяха предупредени да си вземат коледните подаръци и други ценни вещи и да се евакуират, след като бяха получени 149 предупреждения за наводнения. Получени са и 123 сигнала за инциденти, съобщава „Гардиън”.

Под тревога са и югозападната и югоизточната част на Англия и Уелс, където очакват обилно количество дъжд и бури. Някои от предупрежденията – за районите на реките Рибъл и Калдър, се смятат с висока степен на риск, съобщава BNews

Червен код за тревога, беше обявен в Ланкашир. Очакват се дъждове, които може да представляват опасност за живота на местните жители. Хората са посъветвани да си вземат най-ценните вещи и да се обърнат към властите за евакуация. В извеждането на хората от графство Къмбрия навръх Коледа, се включиха и въоръжените сили. 

От метеорологичната служба обясниха, че декември е бил най-влажният месец в историята. Над 110 предупреждения за опасност са издадени преди бурята Ева, която профуча през Северна Англия и Уелс в нощта на Коледа и стигна до Южна Шотландия в Деня на подаръците – 26 декември.

Има наводни големи участъци в град Митълмройд в Западен Йоркшир, в резултат на прелялата река Кадлър. Река Рибъл също излезе от коритото си и наводни село Рибчъстър в графство Ланкашир. И в двете села бяха обявени предупреждения за опасни за населението наводнения.

От службите по бедствия обявиха, че количеството паднал дъжд в региона е безпрецедентно. Изсипалите се дъждове и огромното количество вода, накарали реките да прелеят.

Предупрежденията за опасност остават в сила за следващите три дни. Очаква се да се повиши нивото на реките Севърн и Оус, които, освен селища, могат да наводнят и пътищата. Приливни вълни очакват и на западния бряг на Англия.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари