Седмицата започва със слънце

0
Прогноза за времето на 25 февруари
Прогноза за времето на 25 февруари Снимка: ThinkStock / Getty Images

Днес ще бъде предимно слънчево.

Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ, предаде Агенция „Фокус”.

Повече облаци ще има преди обяд в крайните южни и източни райони. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад – слаб, в Дунавската равнина до умерен. В Югоизточна България все още ще бъде от север - до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 2° и 7°, в София около 2°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър, по северното крайбрежие от северозапад, по южното от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3° и 5°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър, който към края на деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максимална температура на височина 1200 метра – около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари