САЩ официално напуснаха СЗО

3
Доналд Тръмп изпрати уведомление до Конгреса на САЩ, че страната официално напуска Световната здравна организация
Доналд Тръмп изпрати уведомление до Конгреса на САЩ, че страната официално напуска Световната здравна организация Снимка: Getty Images

Конгресът на САЩ е бил уведомен от президента Доналд Тръмп, че Съединените щати официално напускат Световната здравна организация

Това съобщи в Туитър американският сенатор демократ от щата Ню Джърси Робърт Мендес, предадоха ДПА и ТАСС.

"Конгресът беше уведомен, че президентът на Съединените щати официално е изтеглил САЩ от състава на СЗО в разгара на епидемията", пише сенаторът, който определя действията на Тръмп срещу разпространението на коронавируса като "хаотични и непоследователни".

Излизането на САЩ от СЗО "няма да защити интересите на страната, нито живота на американците - американците ще останат болни, а Америка ще бъде самотна", добавя сенатор Мендес, който е най-високопоставеният демократ в сенатската комисия по външните работи.

В края на май Тръмп заяви, че САЩ прекъсват отношенията си със СЗО, защото тя не е успяла адекватно да реагира на коронавирусната епидемия и на практика се е превърнала в марионетка на Китай. Тръмп обяви също, че спира американското финансиране за СЗО, което възлиза на стотици милиони долара годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари