Само за ден смъртността от вируса в Испания скочи с 30%

0
До момента починалите в страната от COVID-19 са 1 720 души
До момента починалите в страната от COVID-19 са 1 720 души Снимка: AP

394 нови смъртни случаи вследствие на коронавируса само за ден в Испания - това е драстичен скок на починалите с над 30% само за един ден, съобщиха здравните власти, предаде АФП.

До момента починалите в страната от COVID-19 са 1 720 души. Така Испания е втората най-засегната страна в Европа след Италия.

Само за ден броят на потвърдените случаи на заболяването се е увеличил с 3 466 човека, или с 14,6 процента за един ден, до 28 572.

Здравните власти предупреждават, че в следващите дни броят на заразените ще продължи да нараства лавинообразно.

Страната вече е изправена пред недостиг от легла, след като под интензивни грижи се намират 1 785 души.

Премиерът Педро Санчес предупреди, че огнището в страната, което вече е сред най-големите в света, ще продължи да се разпространява и влошава.

"Трябва да се подготвим емоционално и психологически за много тежки дни напред", каза той пред нацията в телевизионно обръщение.

„Тепърва ще претърпим щетите от най-силната и голяма епидемия, която ще тества докрай нашите материални и морални възможности, както и духа ни като общество“, добави той.

Испания е издала заповед за ограничаване на свободното придвижване на хора по маловажни причини. Забраната засяга над 46 милиона жители, които могат да отидат само до хранителен магазин, аптека, на работа или лекар, или да разходят кучето си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари