Съмнителни боклуци от Италия

2
Вижте с какво ме товарят... и това нещо ще го карам да го преработват
Вижте с какво ме товарят... и това нещо ще го карам да го преработват

"В нашата мила държава по време на пандемия от коронавирус.

Вижте с какво ме товарят... и това нещо ще го карам да го преработват. На Италия боклуците пълни с бацили и тоя алчния моя шеф... понеже е алчен за пари, ето вижте за какво става въпрос. Не коронавирус, а не знам какво ще ни хваща?

Ето вижте хубаво, хуууубаво да видите нашата мила държава с какво се занимава. Искам някой да ми даде съвет сега къде да го закарам това, пред министерски съвет  или пред парламента?"

Минута и половина дълъг видеоклип за натоварен със съмнителен товар ТИР, предназначен за фирма в асеновградското село Тополов, буквално взриви социалната мрежа и бе видян за няколко часа от над 93 000 потребители. 5900 бяха споделянията му до обяд в събота, близо 500 пък бяха коментарите в различни посоки, пише Монитор.

Разпространилият го Лазар Илиев разказва, че е от Пазарджик и че в петък, веднага след завръщане от курс до Франция, е бил изпратен с камиона си да натовари 12 тона отпадък от двора на бившия завод за електроди в град Ихтиман. Там му направило впечатление, че в някои от огромните чували има отпадъци от бита, а от мотокариста научил, че най-вероятно те идват от Италия.

„Не получих никакви документи за произхода. Казаха ми, че са дадени на собственика на камиона, който ме е изпратил. Позвъних на телефона на фирмата – получател, там се обади някаква жена, каза си името - Цветелина, и на нея заявих, че курсът няма да бъде изпълнен, докато не бъде направена проверка от съответните органи.

След като качих клипчето в интернет, зачаках да ме потърсят от МОСВ, но никой не го направи. Чета какво ми пишат хората, съветват ме да звъня направо на премиера Борисов или да закарам камиона пред парламента или министерския съвет. Засега съм го извел встрани от едно пазарджишко село, където го паркирах на безопасно разстояние. Свалил съм акумулаторите и чакам да дойдат от екоинспекцията.

Не казвам, че тези отпадъци са опасни, но не ми изглеждат на онова, което се твърди, че е… В тая криза с коронавируса няма да си позволя да разкарвам съмнителни боклуци из страната!“, заяви по телефона Лазар Илиев, цитиран от Монитор.

Репортер се свърза с директора на РИОСВ - Пазарджик Костадин Гешев и предаде номера за връзка с автора на клипа. Той пое ангажимент да извърши незабавна проверка още днес.

По телефона от село Тополово, община Асеновград, където е трябвало да бъде закаран товара, заявиха, че пратката е за фирма „Политрейд 2006“, че това са преработени пластмасови отпадъци и че те са под код LDP . Отпадъкът се ползвал за направа на полиетиленови торби. Според мъжа, представил се като Милко Милков, нямало място за никакви опасения, той не разбирал защо се „шуми“ около случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари