Съдят шофьор за агресия на пътя

0
Обвиняемият е избил зъб на мъж след засечка на път за Русе
Обвиняемият е избил зъб на мъж след засечка на път за Русе Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, за причиняване на телесна повреда на друг водач на автомобил.

Обвинението срещу М. С. е за това, че на 31.08.2017 г. в гр. Русе, причинил на И. Н. средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на зъб - престъпление по чл. 129 от НК.

На 31.08.2017 г., около 07.30 часа, пострадалият пътувал с автомобила си за работа. Когато достигнал Т- образното кръстовище, спрял и се огледал за приближаващи автомобили по главния път и след като не видял автомобили от ляво, завил и продължил движението си към гр. Русе. В това време, в насрещната лента за движение и с висока скорост го приближил лек автомобил, управляван от обвиняемия. Последният счел, че автомобилът на пострадалия се намира в дясното пътно платно по неговата посока за движение, при което, за да „избегне“ сблъсък завил на ляво. Ядосан от създалата се екстремна ситуация, обвиняемият решил да потърси сметка от водача на другия автомобил за отнетото му предимство. При първата възможност обърнал посоката си на движение. След като застигнал управлявания от пострадалия автомобил, започнал да управлява своя автомобил опасно близко до неговия, насочвайки и притискайки го в дясно, докато го принудил да спре. Препречвайки му пътя, обвиняемият също спрял, след което нанесъл побой на водача, отправил към него множество обиди и псувни, като не се съобразил с молбите му да спре. Обвиняемият прекратил действията си едва когато водач на преминаващ автомобил спрял и му направил забележка.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари