Съдят шофьор без книжка, потрошил чужд Мерцедес

1
Докато се движел със скорост около 90 км/ч по главен път Русе - София, неправоспособният шофьор изгубил контрол върху управлението
Докато се движел със скорост около 90 км/ч по главен път Русе - София, неправоспособният шофьор изгубил контрол върху управлението Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу неправоспособен шофьор, нарушил правилата за движение, служил си с регистрационни табели за друго превозно средство и причинил материални щети на чужд автомобил.

Обвинението срещу И. И. е за това, че на 11.03.2016 г. на главен път Русе - София, при управление на моторно превозно средство – като водач на лек автомобилМерцедес“, нарушил правилата за движение по пътищата, като не изпълнил задължението си да го контролира непрекъснато, в резултат на което по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на автомобила на стойност 7538,96 лева - престъпление по чл. 343, вр. чл. 342 от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време и място, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление - извършил такова деяние - управлявал моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление /престъпление по чл.343в от НК/ и за това, че си служил с контролен знак – регистрационна табела, издадена за друго моторно превозно средство – за експорт на лек автомобил марка „Мерцедес” Бенц S350 /престъпление по чл. 345 от НК/.

Обвиняемият е неправоспособен водач на МПС и никога не му е издавано свидетелство за управление на МПС. Въпреки това на няколко пъти, нарушавайки разпоредби на ЗДвП, управлявал различни автомобили, за което бил санкциониран. Същият е осъждан и за противозаконно отнемане на чуждо МПС, при управлението на което е последвала повреда.

На 10.03.2016 г. собственикът на мерцедеса упълномощил обвиняемия да извърши регистрация в КАТ на докараната от чужбина кола. В рамките на работния ден обвиняемият не успял да регистрира автомобила, но по-късно вечерта решил да го управлява. В ранните часове на 11.03.2016 г. в с. Тръстеник, въпреки, че знаел, че регистрационните табели с номера не били за този автомобил и въпреки, че нямал правоспособност да управлява МПС, за което вече бил санкциониран по административен ред, обвиняемият се качил в автомобила и го привел в движение. Докато се движел със скорост около 90 км/ч по главен път Русе - София изгубил контрол върху управлението, в резултат на което автомобилът напуснал платното за движение и се преобърнал край пътя.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари