Съдия Ценов не спал 6 дни, на седмия се самоубил

1
Съдия Цветан Ценов сложи край на живота си като скочи от междуетажната площадка на 14-я и 15-я етаж на блока, в който живеел
Съдия Цветан Ценов сложи край на живота си като скочи от междуетажната площадка на 14-я и 15-я етаж на блока, в който живеел

Шест нощи будувал съдията Цветан Ценов, търсел помощ от различни лекари, дори от психиатър.

На седмия ден - 18 февруари, полетял от междуетажната площадка на 14-ия и 15-ия етаж на блока, в който живеел в столичния кв. “Връбница”. Тялото му се ударило в козирката на входната врата, после паднало пред стълбите на жилището.

Разследването за самоубийството на магистрата от Софийския районен съд е прекратено преди 3 седмици, съобщи говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, цитирана от 24 часа.

Ценов споделял пред свои колеги, че по време на командировката му в Софийския градски съд (СГС) разглеждал много тежки дела - за фалита на ЦСКА и избора на главен мюфтия. Прокурорите обаче не се натъкнали на доказателства да му е оказван натиск, който да го е подтикнал към самоубийство.

След смъртта на Цветан Ценов Висшият съдебен съвет започна проверка за подробностите около командироването на магистрата и дали някой му се месил в работата в СГС. Досега обаче резултати от проверката на кадровия орган не са оповестени.

След полет от този блок съдия Цветан Ценов сложи край на живота си.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари