Саботажи и преврати

3
Горкият Борисов. Жив да го ожалиш
Горкият Борисов. Жив да го ожалиш

НОВИНИТЕ ДНЕС, 16.09.2019 Г.

- ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА. Над 60 000 нови първокласници за първи път прекрачиха прага на училището. Стотици хиляди ученици се събраха на училищните тържества. Предстои нова учебна година с нови изпитания за учители, ученици и родители. По стара българска традиция, най-жестоки и радикални промени се правят с образованието. Съчетано с джендър-идеологията и съмненията кой какъв е? Дали скоро трябва да настояваме за 31 тоалетни във всяко училище за всеки отделен пол? И, разбира се, родител 1 и родител 2. Въпреки, че и това е сексистко, как някой ще определи кой родител е на първо място, а? Естествено, днес политици от най-различна величина използваха случаят да дръпнат по едно слово пред родителите на учениците, които все пак са електорат.

- СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ФУНДАМЕНТЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Запитан за спирането на програма „Хоризонт“ и Българското национално радио, Президентът Радев посочи, че това е напълно недопустимо и дори по време на война общественото радио не е спирало. Това е безпрецедентен случай. Който и ясно показва, че държавата се управлява не чрез институциите, а чрез обаждане по телефона. Всичко това буди притеснение за демокрацията. Защото това не е частно радио, а обществено, издържано от парите на данъкоплатците. Естествено, Президентът не се принизи да коментира изказването на народния представител и Председател на Комисията по култура в Народното събрание, че стигало толкова свобода на словото. За някои неща няма смисъл да се коментират. Защото смисълът им се вижда от всички.

- ВЪРТЕЛЕЖКА ОТ ШЕФОВЕ. Само за няколко часа Кръстев, директорът на програма „Хоризонт“ натвори гафове за цялата история на радиото. Днес отново има нов директор на програмата. А СЕМ, ДАНС и МАНС още нищят какво се е случила, въпреки че, като се замислям, много лесно може да се установи кой е наредил да се спре излъчването. Само за замазване се изисква време за съчиняване на версии.

- САБОТАЖИ И ПРЕВРАТИ. Горкият Борисов. Жив да го ожалиш. То не бяха преврати, то не бяха саботажи, то не бяха атаки. Направо си е жертва на народа, горкият ни премиер. Естествено, той нищо не знае за спирането на радиото, нищо, че стана по повод критики към Номинирания Гешев. На всички е известно, че на Територията нищо не се прави без разпореждането на Борисов. Така е наплашил всички от ГЕРБ, че никой не смее в отпуска да излезе, без изрично да му разреши. Какво остава цяло радио да спре, без Борисов да знае. Но по стар селскобекски трик, Борисов веднага вместо извършител, се изкара жертва. Като манипулатор направо е блестящ! За разлика от другите качества, които при него са все недостатъци. В спирането на радиото, едва след силната обществена реакция, той съзря саботаж срещу правителството. Та, ако може да попитам, защо половин час след спирането, ГДБОП и ДАНС не кацнаха в радиото да питат какво е станало и да разпоредят възстановяване на излъчването!?! АААА? Ей, службите, къде сте, Борисов ще го откраднат и саботират, вие блеете!

- ПЕКИНСКИ ОПЕРАЦИИ. Видната личност Па-Па, известна като Караянчева, която катастрофира край Хитрино, днес беше оперирана в Правителствена болница лично от шефът на „Пирогов“. Имала увреждане на гръбнака, както се разбра. И се замислям по няколко въпроса, поставени и от други в социалните мрежи – какво е правила в другия край на България в неделя Караянчева, като се има предвид, че е далеч от избирателния й район и няма някакви обществени събития, на които да е отразено да присъства. Защото все пак тези пътни ги плащаме ние. Впрочем хеликоптерът – също. Може само да се съжалява, че не изпратиха разбрицана линейка, да я закара до София, за да се доближи поне за миг до народа, който представлява Па-Па. Колко струва хеликоптерът, можем само да гадаем. За простосмъртни такъв не се полага. Също така за простосмъртни не е и Правителствена болница. Още се бави нейното преобразуване. И шефът на „Пирогов“ за подобен лек случай не се вдига, ако болният е от плебса. Но, както казваше бившата председателка на НС – „Ние, депутатите, не сме като обикновените хора.“. Май е по-добре да свикваме!

- АТЕСТАЦИИ И ПОХВАЛИ ЗА НОМИНИРАНИЯ. Днес беше първото изслушване на Гешев пред ВСС. Естествено, изчеткването беше мазно . Разбрахме, че е направо недостижим и уникален. Имал страхотни професионални качества, отговорност и стриктност, които били най-важните. Единственото хубаво, което мога да кажа, че ВСС се засрами да спомене морал и почтеност при суперлативите.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари