С градинарство срещу затлъстяването

0
Децата ще учат градинарство от четиригодишна възраст като средство за борба с наднорменото тегло
Децата ще учат градинарство от четиригодишна възраст като средство за борба с наднорменото тегло

Децата ще учат градинарство от четиригодишна възраст като средство за борба с наднорменото тегло.

Зад тази идея застанаха делегатите от "Асоциацията на учителите и преподавателите" по време на тяхната годишна среща в Ливърпул, пише британският в. "Индипендънт", цитиран от Стандарт нюз.

Предложението призовава правителството да вкара градинарството в учебната програма на началните училища. Така малчуганите ще научат за необходимостта от здравословното хранене, за ползите и радостите от отглеждането на храната.

"Дайте на дете морков и ще го нахраните за едно ядене. Научете дете на градинарство и може да се храни до края на живота си", коментира в свое изказване председателят на училищните директори. Според тях градинарството може да развие и любов към готвенето.

"Децата се учат на това колко е важно да готвят нещата правилно, а не просто да варят зелето до безкрайност", коментира една от учителките на конференцията Наташа Брадли.

Друг неин колега - Андрю Брадли посочи също, че със създаването на подобни часове в училище децата ще могат да наблюдават целия процес от посяването до чинията.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари