С флашмоб стартира инициативата "Твоята стъпка напред"

1
По нестандартен и атрактивен начин в Русе стартира кампания за набиране на средства
По нестандартен и атрактивен начин в Русе стартира кампания за набиране на средства Снимка: ТОП НОВИНИ

По нестандартен и атрактивен начин в Русе стартира кампания за набиране на средства за изграждане на Център за подкрепа на хора с онкологични заболявания.

С флашмоб и народни танци десетки русенци се включиха в инициативата, посветена още на 6-ти юни - Международен ден на победилите рака.

Организатори на кампанията са УМБАЛ – Русе АД и КОЦ – Русе, като основен партньор в реализацията е Областна администрация - Русе. Инициативата е част от целогодишната кампания на двете лечебни заведения под надслов "Твоята стъпка напред", пише ТОП НОВИНИ.

Участниците носиха бели светло лилави дрехи  - цветът, избран да обедини всички ракови заболявания. 

В началото на кампанията говориха представителите на Областна управа, както и медици от лечебните заведения, които обърнаха внимание на факта, че докато в повечето случаи онкологията лекува тялото, малко се прави за да се лекува духа на болните. Именно това цели и настоящата кампания - да бъде изграден първия в страната център, който ще оказва морална помощ както на болните, така и на техните близки, които имат не по-малко нужда от подкрепа. 

Думата взе и един от победилите болестта - Елеонора, която вече 4 години живее пълноценен живот след успешно лечение. Тя също наблегна на факта, че борещите се с болестта имат нужда от силна подкрепа, особено ако имат възможност да поговорят с хора, които вече са преминали по този път. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари