Рязък спад на заразените с COVID-19 в Австрия

0
Дневният ръст на потвърдените случаи за пръв път спадна под 100
Дневният ръст на потвърдените случаи за пръв път спадна под 100 Снимка: DHA

Дневният ръст на потвърдените случаи на заразяване с новия коронавирус в Австрия за пръв път спадна под 100, съобщи днес офисът на федералния канцлер, цитиран от ТАСС.

"Доброто развитие на ситуацията" се дължи на взетите мерки и добрата дисциплина сред населението, отбелязаха в общо изявление канцлерът Себастиан Курц и вицеканцлерът Вернер Коглер.

"В крайна сметка ще постигнем успех, само ако продължим да спазваме взетите мерки и да намаляваме социалните си контакти", предупредиха обаче те.

По данни на здравните власти дневният ръст на броя на заразените с новия коронавирус в Австрия е намалял към средата на април до 1 процент срещу над 40 на сто през март. От общо 14 696 инфектирани в страната 10 501 са оздравели, а 452 са починали.

Като първа стъпка в смекчаването на ограниченията, обявени с цел да бъде спряно разпространението на Ковид-19, Австрия отвори на 14 април малките магазинчета и пазарите за строителни материали. От 1 май се очаква да заработят големите магазини, фризьорските салони и спортните обекти, а от средата на май - хотелите, ресторантите и музеите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари