Русенци изпратиха днес писмо до кмета

5
Писмото касае проблеми от ежедневието на хората, които са лесно поправими, когато стигнат до отговорните органи
Писмото касае проблеми от ежедневието на хората, които са лесно поправими, когато стигнат до отговорните органи

Иван Белчев сподели в социалната мрежа изпратено днес писмо от русенци до кмета Пламен Стоилов.

Писмото касае проблеми от ежедневието на хората, които са лесно поправими, когато стигнат до отговорните органи.

Всяка една жалба е подписана лично от подалите я лица.

Публикуваме обобщено апела на гражданите до институциите в град Русе:

1. Снегопочистване в Русе

Граждани се оплакват, че не могат да използват тротоарите, защото не са почистени от снега. Всички са наясно, че отговорност за голяма част от тротоарите са на магазините и блоковете, но явно санкции или няма, или са твърде малки, за да накарат някой да почисти.

При сняг много хора оставят колите си, използват градския транспорт и се налага да изминат разстоянието от спирките до работните си места пеша. Решението е почистване от община Русе на тротоарите в широчина, през която могат да се разминат 2-ма човека (около 1 метър).

Инвестирайте в бензинови малки снегопочистващи машини и наблегнете на главните пешеходни зони и тротоари. Почиствайте улиците и тротоарите заедно.

2. Извозване на снега и почистване на каналите

При почистване на снега, той се събира на купчини и понякога затруднява движението на гражданите. Извозването на сняг извън Русе от камиони, веднага след като той се натрупа, е решение на проблема.

За целта се ангажира камион и багер, или снегопочистваща машина, която да хвърля снега директно в камиона. Така останалия сняг няма да предизвика киша и заледявания. А когато тя дойде, трябва канализацията да е готова за водата. Издайте заповед за почистване на шахтите, за да може водата да се стича.

3. Почистване от боклуци, въпреки снега

Парка на Възрожденците и Парка на Младежта са пълни с кучешки изпражнения. Моля, да се почистват тези места въпреки снега, защото русенци искат да се разхождат с децата си, а не да се чудят къде да стъпят от мръсотията.

Затегнете мерките за непочистване след кучето си чрез санкции. Сложете нови торбички за кучешки изпражнения.

4. Камери за скоростта при пробива на Кауфланд

Живущи до пробива на Кауфланд коментират, че там се кара с несъобразена скорост и това е предпоставка за произшествия. Поставете пътни знаци за по-ниска скорост и контролирайте спазването на скоростта (чрез патрули или камери за скорост)

5. Светофар на кръстовището на ”Съединение” и ”Доростол” при Механотехникума

Сигурен съм,че е напълно възможно да се направи светофар на кръстовището на ”Съединение” и ”Доростол” при Механотехникума. По този начин ще се нормализира движението на автомобили и пешеходци в посока Окръжна болница.

В момента чакането е много дълго, а в пиковите часове е кошмар. Една светофарна уредба би решила проблема, като ще осигури и безопасно пресичане на множеството пешеходци и в двете посоки.

6. По-дълъг светофар за пешеходци в началото на ул. “Свети Наум”

При пресичане на светофар за пешеходци в началото на ул. “Свети Наум” се получава така, че като се стигне средата на пътното платно колите от бул. “Съединение” тръгват.

Този светофар не е по-дълъг от 5 секунди, за които нито млад, нито стар човек би успял да пресече. Моля да се регулира този светофар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари