Русенското училище по изкуства чества патронен празник

0
Русенското училище по изкуства чества патронен празник

Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”- Русе отбеляза днес с концерт своя патронен празник. Творби на композиторите Парашкев Хаджиев, Александър Райчев, Константин Илиев, Борис Карадимчев, Иван Спасов, Георги Златев – Черкин и Веселин Стоянов бяха изпълнени от възпитаници на училището.

Заместник областният управител Айлян Карамехмедова връчи поздравителен адрес на директора на училището Мария Дуканова. На учителите тя пожела да продължават с търпение да развиват талантите на своите възпитаници, а на учениците-да се трудят неуморно и да пожънат много успехи. В края на речта си г-жа Карамехмедова поздрави всички присъстващи родители с посланието да продължат да подкрепят своите надарени деца.

Кметът Пламен Стоилов също изпрати поздравителен адрес до всички преподаватели и възпитаници на учебното заведение. Той беше връчен на директора на училището Мария Дуканова от началника на отдел „Култура“ в Община Русе Ива Чавдарова.

В приветствието си, г-н Стоилов изразява дълбокото си уважение към таланта, упоритостта и последователността на преподавателите, които са оставили и продължават да оставят неповторим отпечатък в културния живот на града ни. Той подчертава, че новаторските им проекти и висок професионализъм нареждат училището сред най-авторитетните в страната.

Директорът Мария Дуканова подчерта в своето слово, че за изминалата година са спечелени общо 44 награди от международни конкурси и 34 - от национални конкурси. Тя благодари на всички бивши и настоящи преподаватели за техния професионализъм и припомни, че догодина е 55-ят юбилей на училището.

В концерта по повод патронния празник със свои изпълнения се включиха възпитаници на училището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари