Русенски бизнесмен бракониерства посред нощ, заплашва органите на реда

2
Спипан е с модерно ловно снаражение край стражишкото село Виноград
Спипан е с модерно ловно снаражение край стражишкото село Виноград

Спипан е с модерно ловно снаражение край стражишкото село Виноград

Двама бракониери са били засечени в нощта срещу четвъртък да бродят в землището на стражишкото село Виноград. Местни хора твърдят, че чули изстрели и алармирали полицията, пише вестник Труд.

Направени били заграждения и малко след това бил спрян за проверка джип. В автомобила пътували двама мъже. Оказало се, че това са С.С. известен бизнесмен от Русе и Н.И., който е горски надзирател. Във возилото е открито модерно ловно снаражение-сглобено оръжие, оптика и дори термокамери. Заловените нарушители не са имали разрешително за лов. Убито или ранено животно обаче не е намерено и заради това случаят вероятно е обработен по административен ред.

Според очевидци двамата мъже са се държали арогантно с блюстителите на реда като са ги заплашвали със саморазправа и дори с депутати.

Репортер на вестника е потърсил коментар по случая от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

"Няма регистрирано такова престъпление през изминалото денонощие. Това, което ви е подадено като информация, е много сериозен случай и би трябвало колегите от Стражица да докладват", каза комисар Христо Христов, зам.директор на ОДМВР в старата столица.

От Районната прокуратура в Горна Оряховица също заявиха, че не са уведомени за подобно деяние.

"Може да се направи разпечатка на телефонните разговори при подаването на сигнал за гърмежите във въпросната нощ. Освен това ако бъде разпоредено разследване, могат да се проследят и данните от GPS-устройства и да се докаже дали не е имало такова повикване и екшън в стражишкия район", коментират запознати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук