Русенец влезе в класация на най-пияните шофьори в България

0
Най-фрапиращите случаи на заловени с рекордно количество алкохол в кръвта шофьори
Най-фрапиращите случаи на заловени с рекордно количество алкохол в кръвта шофьори

В съда в Карнобат гледат делото срещу зам.-кмет, хванат да шофира пиян. Жельо Георгиев беше спрян от полицаите на 30 юли.

Проверката с дрегер отчела на място 1,65 промила алкохол в кръвта. Кръвният тест по-късно показал наличието на 1,24 промила.

А ето и кои са най-фрапиращите случаи на заловени с рекордно количество алкохол в кръвта шофьори.

55-годишен мъж от Панагюрище подобри рекорда за най-пиян водач, седнал зад волана у нас. Тестът с дрегер показал, че шофирал с 5.07 промила алкохол в кръвта.

На Бъдни вечер миналата година полицаите в Плевен заловиха шофьор с 4.69 промила в кръвта. Той прекара нощта в ареста, а след това беше освободен. 

Пиян шофьор с рекордните за Казанлък 3.92 промила алкохол в кръвта пък предизвика катастрофа в града. След това той продължил движението си и се забил челно в идващата срещу него кола. Водачът беше задържан и изправен пред съда. 

41-годишен мъж беше заловен в столичния квартал „Дружба” с 3,87 промила алкохол в кръвта. Той не успял да вземе един от завоите и се блъснал в друг автомобил. В опита си да избяга от мястото на инцидента блъснал другата кола още няколко пъти. За щастие при инцидента нямеше пострадали.

44-годишен пловдивчанин с 3.49 промила алкохол в кръвта предизвика катастрофа на главния път Пловдив-Карлово и избяга от местопроизшествието. Той отнел предимство и блъснал лек автомобил, след което продължил по пътя си, без да спира. След удара втората кола се преобърнала по таван в лентата за насрещно движение, а 18-годишното момиче беше ранено. След бързи издирвателни действия нарушителят беше задържан и изправен пред съда.

Автопатрул залови 29-годишен жител на село Капитан Андреево да шофира с 3,36 промила алкохол. Автомобилът му бил и без регистрационни табели. Последва бързо полицейско производство срещу пияния водач.

Шофьор с 3,22 промила алкохол в кръвта пък катастрофира на пешеходна пътека в Хасково. Той изгубил контрол над колата си, преминал през преградата и спрял на метър от пешеходната пътека. За щастие в този момент не е имало преминаващи хора.

С един тежко ранен завърши катастрофата, при която микробус, управляван от пиян шофьор с 3,12 промила, се удари с автобус с 49 пътници на пътя Куманово - Крива паланка. 47-годишният водач е изгубил контрол над автомобила и навлязъл в насрещното движение, след което се ударил в автобуса.

Пиян шофьор с 2,83 промила алкохол в кръвта предизвика тежка катастрофа в Русе. Автомобилът му се е ударил в крайпътен бетонен скат. 40-годишният русенец е засякъл друг автомобил. Въпреки че катастрофата не е била сериозна, мъжът е продължил с висока скорост, за да избяга от местопроизшествието. Заради високата скорост и употребения алкохол той е изгубил управление и прелетял през тревните площи, забивайки се в бетонния скат. Шофьорът се отърва със счупен нос и травми на главата.

Година и половина затвор получи мъж от Стара Загора, шофирал с 2,8 промила в кръвта. Бил спрян за проверка от полицейски служители, тъй като не бил поставил обезопасителен колан. В хода на проверката е установено, че той е неправоспособен водач и е в нетрезво състояние. Мъжът се оказал и криминално проявен и многократно осъждан.

Пияна жена без книжка катастрофира леко в столичния квартал „Младост 3”. Пробата установи, че 55-годишната шофьорка е управлявала автомобила с 2,75 промила алкохол в кръвта. От разказа на жената стана ясно, че е работила като учителка 34 години. След инцидента жената започна да буйства. Полицията успя да я усмири и прибере в патрулката.

10 години затвор получи 37-годишен мъж от Търговище, убил трима души на пътя след шофиране в нетрезво състояние. Пробата му отчела 2,48 промила алкохол в кръвта. Катастрофата стана през март 2013 г. близо до котелското село Тича в посока Котел. Мъжът удари друга кола в насрещното платно. В нея загинаха шофьорът и още двама души.

Пиян шофьор уби пешеходка на пътя Варна-Златни пясъци. 28-годишният шофьор от град Игнатиево бе заловен с 2,47 промила алкохол в кръвта.

Шофьор на автобус беше засечен да кара с 2,21 промила алкохол в кръвта. Той трябвало да извози чешки туристи от Приморско до Бургас. След като видели, че се държи неадекватно, туристите отказали да се качат в автобуса и повикали полиция. Катаджиите успели да хванат шофьора малко по-късно, когато автобусът буквално криволичел по пътното платно.

Пиян шофьор с 2,2 промила алкохол помете майка с дете на пешеходна пътека в Карлово. Детето оцеля по чудо, а майката получи охлузни рани по тялото. Мъжът беше арестуван.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари