Русе бе домакин на Национална конференция по превантивна медицина

0

Днес, 08.11.2017 г., в хотел „Рига“ беше открита Деветата национална конференция на сдружението по превантивна медицина.

Сред официалните гости на събитието беше и заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев.

Той благодари за поканата и приветства присъстващите. Г-н Колев постави акцент върху необходимостта от отделяне на повече сили и средства за подобряване здравословната среда и възможностите за ранна диагностика и съответно превенция на заболявания. Според него по този начин би се постигнало намаляване на икономическата тежест както за пациента, така и за обществото. Заместник областният управител отбеляза, че ключов приоритет пред здравните власти и медиците трябва да е именно профилактиката на социално значимите болести. В същото време е необходимо да се поставя и фокус на медицинските прегледи, съобразени с работата на специфични групи работещи.

Г-н Колев връчи поздравителен адрес на организаторите от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…Именно предприемането на навременни мерки за предотвратяване на заболявания и воденото на здравословен начин на живот са в основата на едно по-пълноценно съществуване на всеки от нас. Точно това изисква и развитието на превантивните медицински услуги!

Приемете най-сърдечните ми благопожелания за успех на форума и устременост към нови хоризонти!“

В конференцията участваха представители на национални и регионални здравни организации, медицинските университети в София и Плевен и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари