Румен Радев: Мутренска държава. Хиляди българи емигрираха, а сега напуска и бизнесът

5
Кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът
Кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът

"Кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът", коментира президентът Румен Радев.

По думите му властта крачи към пропастта.

Той посочи, че в България има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин върху страната ни се лепва едно позорно петно.

"Такъв имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция", каза Радев, който в петък посети старините в първопрестолна Плиска.

"Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход независимо от социално и обществено положение. Което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти - и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене", коментира Радев.

"По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост", добави държавния глава.

При посрещането си в старопрестолна Плиска президентът каза:

"Това е свято място за всички нас, оттук започва България. Плиска е символ на величието на българската държава и нашата духовна мощ. Затова от уважение към нашите предци, аз мисля, че трябва да влагаме повече разум, просветеност и отговорност. Историята, която виждаме тук, ни задължава".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари