Румен Радев: Лобистите постигнаха своето

0
Трупът на военните експерти беше задраскан
Трупът на военните експерти беше задраскан

Конкурсът за изтребителите вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Борисовата градина.

"Според мен лобистите постигнаха своето, задраскан беше трудът на военните експерти и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този много важен проблем", коментира Радев. По думите му това е била целта на комисията - да бъде използвана за политически цели.

Запитан за избора на Георги Чолаков за председател на ВАС, президентът посочи, че старият състав на Висшия съдебен съвет /ВСС/ вече е излъчил своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям, допълни той.

На въпрос дали политиците могат да постигнат консенсус по антикорупционния закон Радев каза, че консенсусът е да отговорим на очакванията на българския народ. Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията на най-високите етажи на властта, коментира президентът. Според него, когато има крупни обществени поръчки, по тях трябва да се събира информация, да се правят анализи проактивно още от тяхната подготовка.

"При придобиване на достатъчно информация и доказателства, трябва да следва разследване, обвинение, ефективна присъда, това очакват всички", посочи президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари