Румен Петков: Тези избори са началото на края на ГЕРБ

2
Управлението на ГЕРБ придобива параметри, които са всичко друго, но не и демократични
Управлението на ГЕРБ придобива параметри, които са всичко друго, но не и демократични Снимка: БГНЕС

Управлението на ГЕРБ придобива параметри, които са всичко друго, но не и демократични.

Това коментира в ефира на Канал 3 председателят на ПП АБВ Румен Петков, след като официално бе обявен краят на изборния ден, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той посочи, че налице е страх сред избирателите и даде за пример факта, че 50% от гласувалите и анкетирани в успоредното преброяване днес са отказали да посочат политическия си избор. Това говори за страх в размери, които не сме имали и в началото на деветдесетте години, каза председателят на АБВ.

В цялата страна сме с политическата воля да намерим обективно решение, което да покаже силна алтернатива. Проблем е обаче, че левицата в цялата страна излиза много разпиляна, каза още Петков и добави, че ако не се направи сериозен анализ и решителна крачка на консолидация в левия политически спектър, управлението на ГЕРБ ще продължи да излъчва убедително липсата на алтернатива и мисля, че София в това отношение може да направи голяма крачка.

Той коментира общата ниска избирателна активност и добави, че именно негласуването обслужва статуквото на купения и административен вот. Румен Петков коментира, че дистанцията между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова е немалка, но може да бъде стопена и големият резерв на Манолова е в ръцете на негласуващите. Румен Петков е на мнение, че резултатът от местните избори е началото на края на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари