Румен Петков: Премиерът е готов на всичко, за да се префокусира вниманието на обществото

2
Нали разбирате, че е вулгарно на 15 април следобед да пратиш заповед, че отваряш пазарите за 15 и 16 април. Няма как да стане, след като си ги затворил на 14 април
Нали разбирате, че е вулгарно на 15 април следобед да пратиш заповед, че отваряш пазарите за 15 и 16 април. Няма как да стане, след като си ги затворил на 14 април Снимка: БГНЕС

За да се префокусира вниманието на обществото, премиерът е готов на всичко

Това каза председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията, предаде агенция „Фокус“.

„Предложихме три източника на ресурси за кметовете за управление на кризата. Това са средствата от зимното почистване, голяма част от които поради меката зима бяха икономисани, прехвърляне на субсидиите от второто полугодие сега и възможността за безлихвени кредити“, посочи Петков.

„Всички мерки, които се предлагат, стигат до „Лудогорец“ – Разград, до „Дунав“ – Русе, един друг и още двама. Това е несериозно. Не може на общините да се гледа по този начин“, каза още Петков.

„Трябва да се направи действително сериозен анализ и тук трябва да бъдат ангажирани и бивши конституционни съдии и магистрати, които не са ангажирани в момента с конкретна дейност, за цялостната нормативна уредба, която третира такъв тип бедствени ситуации. Още преди да бъде приет Законът за извънредното положение, казахме, че такъв закон не се налага. Имаме Закон за бедствията и авариите и Закон за здравеопазването. Всичко, което се прави от 13 март насам, е много добре разписано с много по-ясно разписани отговорности в тези два закона“, допълни той.

„Очевидно е, че за да се префокусира вниманието на обществото, премиерът е готов на всичко. Нали разбирате, че е вулгарно на 15 април следобед да пратиш заповед, че отваряш пазарите за 15 и 16 април. Няма как да стане, след като си ги затворил на 14 април“, каза още Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари