Румънската гранична полиция спря 37 тона отпадъци, превозвани от двама българи

1
Камионите са били спрени за проверка на ГКПП Русе - Гюргево
Камионите са били спрени за проверка на ГКПП Русе - Гюргево Снимка: БТА / архив

Камионите са били спрени за проверка на ГКПП Русе - Гюргево

Близо 37 тона пластмасови отпадъци от Гърция, предназначени за компания в Румъния, бяха спрени на ГКПП Русе - Гюргево от румънската гранична полиция в два камиона, управлявани от български граждани, съобщава днес агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Румънската гранична полиция извършила детайлна проверка на два камиона, управлявани от български граждани, съответно на 54 и 59 години. Според документите, придружаващи товара, те превозвали пластмасови отпадъци, натоварени в Гърция и предназначени за компания в Румъния. Заради подозрения около законността на превозвания товар, румънските гранични полицаи са потърсили съдействието на службата за околна среда. Проверката е установила, че документите за превозваните общо 36 970 кг пластмасови отпадъци са непълни и поради тази причина товарът не е бил допуснат до румънска територия.

През последните пет месеца румънската гранична полиция на ГКПП Русе-Гюргево е спряла на граничния пункт 528 тона различни отпадъци, превозвани от 25 български шофьори, седем румънски и един македонски, които опитали да ги внесат на румънска територия с непълна документация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари