РУ обменя студенти с институт в Санкт Петербург

0
Санктпетербургският технологичен институт е едно от най-старите висши училища в Русия
Санктпетербургският технологичен институт е едно от най-старите висши училища в Русия

Обещаващи перспективи за сътрудничество със Санктпетербургския държавен технологичен институт - това е резултатът от работното посещение по програма "Еразъм+" в руското висше училище на ректора на Русенския университет проф. Велизара Пенчева.

Това съобщиха от учебното заведение в крайдунавския град.

От Русенския университет обясняват, че билатерално споразумение по програма "Еразъм+" с руското висше училище е подписано през 2015 г. в областта на химичните технологии и биотехнологиите. От близо 10 години филиалът в Разград сътрудничи с руския университет по научни проекти.

От Русенския университет обясняват, че Санктпетербургският технологичен институт е едно от най-старите висши училища в Русия, създаден през 1828 година. В него е преподавал създателят на периодичната система на химичните елементи Дмитрий Менделеев, като в момента една от аулите на университета пази реликви от времето на великия химик, а в двора на университета се издига негов паметник.

По време на срещата ректорът на Държавния технологичен институт в Санкт Петербург Андрей Шевчик - доктор на техническите науки, и проф. Пенчева са очертали областите на по-нататъшно сътрудничество между двете учебни заведения, сред които са обмен на студенти и преподаватели, участие в конференции, съвместни публикации, работа по образователни и научни проекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари