Роднини на Алекс от Бяла искат справедлива присъда за смъртта му

0
Надеждата на близките му е да се потвърди присъдата на Окръжен съд – Русе
Надеждата на близките му е да се потвърди присъдата на Окръжен съд – Русе

Днес делото се гледа на последна инстанция.

Роднини и приятели на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлива присъда за смъртта му, предава NOVA.

Първоначално нападателят - 33 годишният Валентин Маринов получи 20 години затвор. На следващата инстанция, присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Днес делото се гледа на последна инстанция.

„Те всъщност променят члена, по който е осъден – от умишлено убийство го правят в такова по непредпазливост. Ние знаем, че нищо не може да върне Алекс, но искаме човека, който го удря и го оставя, да си получи заслуженото. Цялата общественост от Бяла сме потресени от това как може за един човешки живот да получи затвор от 3 години”, коментира близка на младежа.

„Ние искаме скандалната присъда на Апелативен съд – Велико Търново да бъде сменена. Или да върнат делото за ново разглеждане, или да върнат присъдата на Русенския окръжен съд. Тази присъда е скандална за България. Не смятам, че всички в съдебната власт са „гнили ябълки”. Просто трябва нещата да се вземат в ръце”, коментира чичото на Алекс.

Надеждата на близките му е да се потвърди присъдата на Окръжен съд – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари