Родители: Опазихте папата, време е да опазите децата ни!

3
Обезпокоени родители искат спешни мерки за защита на учениците от пласьори на дрога
Обезпокоени родители искат спешни мерки за защита на учениците от пласьори на дрога Видео: БНТ

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от пласьори на дрога.

Безпокойството им ескалира, след като деца от елитно училище намериха пакетчета с марихуана в двора и станаха обект на преследване и агресия. Днес районният съд в Пловдив остави в ареста младеж задържан за притежание на намерените наркотици, предава БНТ.

Ученик от 11 клас, но вече пълнолетен, влезе днес в съдебната зала. С обвинение, че е оставил пакетчета с марихуана на оградата на училище „Душо Хаджидеков". Деца обаче ги намерили и предали на охраната.

Грозданка Николова - директор на ОУ „Душо Хаджидеков": Както децата са учени това са направили, взели са пакетчетата, отишли са при учителя, той не е искал да ги остави последните пет минути и ги е изпратил при охраната, охранителят ги е прибрал, а по-късно ги е предал и на полицията.

Родителите са в шок от случая, защото охранителят не е сигнализирал веднага полицията. Те се съмняват в професионализма на наетата фирма. И искат тя да бъде сменена, както и извънредни мерки от полицията и общинската администрация.

Иван Петлешков: Опазихте папата , време е да опазите децата ни. Вземете мерки.

Ивелина Урумова - родител: В крайна сметка е хубаво да се знае, какви са правата на фирмата, която е ангажирана със сигурността на децата в училище и училищния двор, така че се надяваме да се вземат адекватни мерки.

Директорката на училището заяви пред притеснените родители, че охранителните камери вече ще покриват по-голям периметър, и че е разговаряла с началника на районното полицейско управление и с криминалисти за по-сериозно внимание.

Грозданка Николова: Те ме увериха, че ще положат максимални усилия , да патрулират, да осигуряват безопасността на училищата вечер, когато ние си тръгнем.

Задържаният Виктор Бунарски, който е обвинен за притежание на наркотици, отрече всичко в съдебната зала. И заяви, че е учил в училище "Душо Хаджидеков" и сега ходи там само да играе баскетбол. Нищо от мотивите му обаче не промени решението на магистратите. И докато тече разследването той ще остане в ареста

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари