РИОСВ глоби "Топлофикация Русе" с 25 000 лева

2
На оператора „Топлофикация Русе“ ЕАД са издадени две наказателни постановления
На оператора „Топлофикация Русе“ ЕАД са издадени две наказателни постановления

Експертите на РИОСВ - Русе съставиха четири акта за установяване на административни нарушения през месец април. Три от тях са на юридически лица за извършване на дейности без разрешителен документ, в нарушение на Закона за управление на отпадъците. Билкозаготвител от с. Сеслав е санкциониран за непредставяне на годишна справка за изкупените и реализирани билки.

Общият брой на контролните проверки през месеца е 33, от които 5 планови и 28 извънредни. За констатирани несъответствия са дадени 6 предписания. Наложените санкции и глоби по 10 наказателни постановления са на общ размер от 3541 лева.

На оператора „Топлофикация Русе“ ЕАД са издадени две наказателни постановления за налагане на еднократни санкции съответно – 12 011 лв. за Парогенератор №7 и 13 619 лв. за Парогенератор №8. Санкциите са наложени на база внесен Годишен доклад с резултати от извършени през изтеклата година собствени непрекъснати измервания (СНИ) на организираните източници на емисии в ТЕЦ - Русе - Изток, за констатирани нарушения на нормите за допустими емисии (НДЕ), заложени в Комплексното разрешително.

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе по наложени глоби и санкции са 2500 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 458 лв.

От получените суми през месец март, на общините през месец април са преведени 10 530,56 лв. Най – голяма сума е получила Община Разград – 4903,20 лв. По наказателни постановления събраната сума е 2200 лв. От Национална агенция по приходите са събрани 300 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари