Reuters: Руската икономика удари дъното

0
Рецесията ще продължи до края на годината, макар и с по-забавени от прогнозираните по-рано темпове
Рецесията ще продължи до края на годината, макар и с по-забавени от прогнозираните по-рано темпове

Според месечната макроикономическа анкета на Reuters сред финансови анализатори, руската икономика е достигнала дъното. Част от тях смятат, че рецесията ще продължи до края на годината, макар и с по-забавени от прогнозираните по-рано темпове, съответно с 3.7% през третото тримесечие и 2.5% през четвъртото.

Основните икономически индикатори ще продължат да отчитат спад през третото тримесечие на тази година. Стабилен, макар и минимален ръст, руската икономика ще започне да отчита най-рано след година. Причината е, че външните условия остават нестабилни, а вътрешните се подобряват с бавни темпове. Западните санкции остават в сила, а инфлацията в Руската Федерация – висока. В същото време лихвите до заемите са бизнеса не са достатъчно ниски, за да окажат поддържа на частния сектор. Спадът в инвестициите се забави до 7.1% през юни на годишна база.

Инфлацията за 2015 г., според икономисти, ще е доста по-висока от тази, която прогнозира Централната банка на Русия. Финансистите очакват за текущата година тя да е 12.1%, докато ЦБ е заложила 10.8%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари