Ресторанти в Румъния въвеждат такса "COVID-19"

0
Националната агенция за данъчна администрация уточни, че няма никакво законово основание за въвеждане на подобна такса
Националната агенция за данъчна администрация уточни, че няма никакво законово основание за въвеждане на подобна такса Снимка: ЕПА / БГНЕС

Някои собственици на ресторанти в Румъния са въвели т.нар. "такса коронавирус" по модел на страни от Западна Европа и САЩ, съобщава частната румънска телевизия Диджи 24.

Собственик на ресторант заявил пред сайта "Економика", че е въвел таксата в размер на 5 леи заради "разходите за социална дистанция". "Всички правят така, и останалите ресторанти, и зъболекарите", заявил той.

Откритите части на заведенията в Румъния отвориха врати на 1 юни. Очаква се затворените части на ресторантите да отворят частично на 15 юни, а от 30 юни се очаква да бъдат отворени всички заведения в страната при спазване на епидемиологичните мерки, отбелязва БТА.

Националната агенция за данъчна администрация уточни, че няма никакво законово основание за въвеждане на подобна такса. От агенцията посочиха, че подобна такса може да бъде възприета като търговски разход, но клиентът трябва да бъде информиран за наличието ѝ още при влизане в заведението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари